רביולי – חם ברשת

כל החדשות על "רביולי"
-
"רביולי" תפוחים במלית מרציפן־אגוזים בסירופ ynet ידיעות אחרונות
-
עם שטראוס: בחג השבועות תקצרו מחמאות על האוכל כיכר השבת
-
מאין הגיע רביולי במילוי בטטה, אם במטבח האיטלקי אין כמעט בטטות? הארץ
-
רביולי, בלינצ'ס ושאר מטעמים: כך נערכים בצה"ל לקראת חג השבועות מעריב און ליין
-
סלט שבועות קל עם רביולי אפוי וירקות פריכים וואלה! אוכל
מה אנחנו יודעים על רביולי
רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא שמם כיסוני בצק ממולאים. שם הגיע המילה האיטלקית riavvolgere שמשמעותה לעטוף. רביולי מורכב ממילוי עטוף בבצק פסטה דק. הם בדרך כלל מוגשים במרק או עם רוטב, ומוצאם במטבח האיטלקי המסורתי. רבילוי הם בדרך כלל מרובעים, אך נעשה שימוש גם בצורות אחרות, כולל עגולות וחצי עיגול (mezzelune).
רביולי מופיע בספר הבישול מהמאה ה-14 שיטת הבישול תחת השם rauioles. רביולי מוזכרים במכתבים האישיים של פרנצ'סקו דאטיני (Francesco Datini), סוחר מפראטו במאה ה-14. בוונציה. באופן מפתיע, היו גם אזכורים של רביולי באנגליה באותה המאה, בספר בישול של השפים של המלך ריצ'רד השני. הם מכונים "rauioles". כתב היד "Libro per cuoco" מהמאה ה-14 הציע רביולי מעשבי תיבול ירוקים מבושלים וטחונים, מעורבים בביצה טרופה וגבינה טרייה, מבושלים במרק סמיך מתובלים ב"תבלינים מתוקים וחזקים". ברומא, רביולי כבר היו ידועים היטב כאשר הטבח, ברטולומאו סקאפי הגיש אותם עם עוף מבושל בקונקלווה האפיפיורי בשנת 1549.
המלית יכולה להיות מבוססת על בשר (בקר, חזיר, עוף או תערובת שלהם), דגים, פירות ים, חלמונים, גבינה או תערובת גבינות. מליות אטלקיות מסורתיות אחרות כוללות בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות. רביולי מוגש לעיתים ברוטב עגבניות. מליות עדינות לרוב יוגשו עם רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים רוטב פסטו.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
הרביולי מוגש כמנה עיקרית בסעודת יום הווטרנים בארצות הברית.