חדשות זמן אמת

נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת?

מצבו של מנהיג חיזבאללה והאפשרויות העומדות בפניו

על פי הערכות שונות, במהלך התקופה האחרונה, מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, נמצא במקום מסתור באחד הבונקרים הפרטיים שלו באזור ביירות. הוא שוהה עמוק מתחת לאדמה, במקום שמגן עליו מפני התקפות אפשריות. עם זאת, תחושתו היא כי הוא רדוף, שסיכויי הישרדותו הולכים ומצטמצמים. לאורך הימים האחרונים, הוא עוסק בבקרת נזקים, מנסה לנהל את המצב המתוח שבו הוא נמצא, ומגלה חשש כבד שכל הצמרת שלו עלולה להחסל בתוך פרק זמן קצר מאוד. בימים הקרובים, הוא נדרש לקבל החלטות קריטיות לגבי העתיד של תנועתו. מבחינתו, כל האפשרויות פתוחות – אם להיכנס למצב של מלחמת התשה שתמשך תקופה ארוכה, או אפילו לשקול מלחמה כוללת עם אויבים. זהו רגע מכריע עבורו ועבור חיזבאללה, כאשר כל פעולה שנבחרת עשויה לשנות את פני המאבק באזור.

כל החדשות על נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת?

וידאו של נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת?

Error 403 The request cannot be completed because you have exceeded your quota. : quotaExceeded

תמונות של נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת?

עוד מידע על נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת?

מלחמת לבנון השנייה התנהלה בין ישראל לחזבאללה בקיץ 2006 בלבנון ובצפון ישראל. המלחמה נפתחה בשם מבצע שכר הולם עקב חטיפתם של שני חיילי צה"ל אלדד רגב ואהוד גולדווסר שלאחר מכן שונה לשם מבצע שינוי כיוון, אולם לאחר סיומה נקבע שמה למלחמת לבנון השנייה. בלבנון מכונה המלחמה מלחמת 34 הימים או מלחמת יולי (בערבית: حرب تَمُّوز, תעתיק מדויק: חַרְבּ תמוּז). המלחמה נמשכה 34 ימים, מ־12 ביולי (ט"ז בתמוז ה'תשס"ו) עד הפסקת האש ב־14 באוגוסט (כ' באב ה'תשס"ו), אם כי כוחות צה"ל המשיכו לפעול בלבנון עד 1 באוקטובר 2006.

העילה למלחמה הייתה תקיפה מתוכננת של חזבאללה באזור גבול ישראל–לבנון, בתקרית שבה נחטפו שני חיילי צה"ל ונהרגו שלושה, במקביל להפגזה ארטילרית כבדה. בעקבות האירוע הגיבה ישראל בתקיפה מסיבית, ראשית מן האוויר, ולאחר מכן גם באמצעות יחידות הקרקע שנלחמו נגד כוחות החזבאללה בדרום לבנון.

כחלק מתוצאות המלחמה, קיבלה מועצת הביטחון של האומות המאוחדות את החלטה 1701, האוסרת על הכנסת כל נשק לדרום לבנון. עם זאת, חזבאללה התעצם ברקטות ארוכות טווח, באיכויות ובהיקפים גדולים משמעותית ממה שהיו לו טרם המלחמה, אך נשמר שקט יחסי באזור הגבול. המלחמה נתפסה בקרב הציבור הישראלי ככישלון ונמתחה ביקורת קשה על הדרג המדיני ועל הפיקוד הצבאי הבכיר על דרך ניהול המלחמה. הקמת ועדת וינוגרד ומחאה ציבורית גרמה, בין השאר, להתפטרותם של הרמטכ"ל דני חלוץ ושל אלוף פיקוד הצפון אודי אדם.

נסראללה בבונקר: מלחמת התשה או מלחמה כוללת? ב-X
הכתבה עדיין מתעדכנת… תחזרו בקרוב למידע נוסף!

מָקוֹר

תאור הנושא על ידי ויקיפדיהכותרות וחדשות על ידי חדשות גוגלמקור הידיעה

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

Back to top button