חדשות היום: תמי ארד

כל החדשות על "תמי ארד"
-
תמי ארד: "שרידותו הפוליטית של ראש הממשלה חשובה לו יותר מחיי החטופים" הארץ
-
תמי ארד לאם החטוף: "תזעקי בקולי קולות, עוד אפשר להציל אותו" כאן 11
-
תמי ארד במחאת הטייסים: "אף אחד לא האמין ששבוי חי יכול פשוט להיעלם מהעולם" ynet
-
"נתניהו מקדש רק את נתניהו": 39 שנה להיעלמות רון ארד - אשתו תוקפת את הממשלה היום
-
מפקד חיל-האוויר העניק את מדליית ״מעל ומעבר״ אתר חיל-האוויר
-
Ron Arad's wife marks 39 years since his capture: 'Cried with joy as children hugged their fathers' Ynetnews
מה אנחנו יודעים על תמי ארד
רון ארד (נולד ב-5 במאי 1958) היה נווט קרב בחיל האוויר הישראלי, שנפל בשבי ארגון "אמל" בלבנון ב-16 באוקטובר 1986 ונחשב כנעדר לאחר שאבדו עקבותיו ב-5 במאי 1988.
בשנת 2016 הגיש אמ"ן דו"ח שהעריך שארד נפטר בשנים הראשונות שלאחר היעדרותו, אם כי לא כל גורמי המודיעין קיבלו את ההערכות האלו ועל פי הערכות אחרות נפטר בשלב מאוחר יותר.
בין המסקנות האחרונות בעניין ארד, הן השערה כי במהלך מאי 1988, ארד בעצמו הצליח לברוח משוביו, אך כנראה נהרג במהלך הבריחה, ושרידיו עשויים להימצא ברדיוס של בין קילומטרים לעשרות קילומטרים מהמקום בו הוחזק בין ה-16 באוקטובר 1986, ועד כנראה במהלך הלילה בין 4 עד 5 במאי 1988 (כלומר בלבנון או בסוריה באזור הקרוב ללבנון). ההערכה האחרונה גם באה על כך שהתברר שצה"ל ערך מבצע צבאי בין 4 ל-5 במאי 1988 במרחק של קילומטרים בודדים מהמקום שבו הוחזק בשבי רון ארד, מבלי שצה"ל ידע שהוא מוחזק באזור.



