ספי אדין: דמות מרכזית בביטחון הלאומי של ישראל
התפתחויות אחרונות במאבק של ישראל נגד האיומים מאיראן וחיזבאללה

התפתחויות אחרונות במאבק של ישראל נגד האיומים מאיראן וחיזבאללה
-
מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם: האשם ספי א-דין נבחר למחליפו של נסראללה לפני שנהרג ישראל היום
-
צעדה, המנונים ודקלום פסוקי קוראן: כך ייראה טקס ההלוויה של נסראללה ynet
-
היערכות להלוויית חסן נסראללה ומחליפו האשם ספי א-דין בחדרי חרדים
-
הנאום של מחליף נסראללה בו הבטיח נקמה - ואז חוסל | תיעוד C14
ספי אדין משחק תפקיד מפתח בשמירה על הביטחון הלאומי של ישראל אל מול האיומים הנוכחיים מאיראן וחיזבאללה, עם דגש על פעולות צבאיות ועדכונים בשטח.
ספי אדין הוא דמות מרכזית בזירה לביטחון הלאומי של ישראל, במיוחד על רקע ההתפתחויות האחרונות במזרח התיכון והאיומים המדיניים והצבאיים מהממשלה האיראנית. במידע שפורסם לאחרונה, ישראל הפעילה אמצעים צבאיים שנועדו להכות בעורף אויבים כמו חיזבאללה, וטיוטות חדשות מצביעות על כך כי הישראלים לא מהססים לקחת סיכונים כדי לשמור על ביטחונם. באופן ספציפי, הוטלו 73 טונות פצצות על מפקדת המודיעין של חיזבאללה, בה נמצא ככל הנראה יורש הנסראללה. פעולה זו עולה בקנה אחד עם המדיניות הישראלית להוקיע כל איום בטחוני ולשמור על יתרון טכנולוגי וצבאי באזור.
בנוגע למצב עם איראן, דונלד טראמפ הביע את דעתו כי התקפות על מתקני הגרעין של טהראן הן הדרך היחידה להתמודד עם הסיכונים שמהם סובלת ישראל. המצב הנוכחי במדינה זו ממשיך להדאיג את ישראל, והשיח התקשורתי והצבאי סביב האיום האיראני לא מפסיק להתעצם. בין אם מדובר בהצהרות או בפעולות בשטח, ישראל פועלת בקפיצות דיפלומטיות ובזמן אמת כדי לנטרל את האיומים סביבתה.
המינויים הצבאיים והאחרים שעשויים להתבצע בעקבות אלו, מהווים חוליה חשובה בשמירה על הביטחון הלאומי. בעוד שמדיווחים סעודיים טוענים כי ישראל אישרה חיסול של מי שסומן כיורשו של נסראללה, יש לזכור כי כל צעד צבאי מלווה בהיערכות מראש ובחשיבה על ההשלכות – לא רק בטחונית אלא גם פוליטית.
מה אנחנו יודעים על ספי אדין
ספי הנדלר (נולד ב-1972) הוא היסטוריון אמנות, פרופסור באוניברסיטת הסורבון בפריז (Paris 1), אוצר ועיתונאי ישראלי, מומחה לאמנות הרנסאנס והבארוק באיטליה. בין שנים 2016 ל-2022 כיהן כמנהלה של הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע "ש גניה שרייבר בה אצר שורה של תערוכות. בנוסף לכך השנים 2016–2020 כיהן כראש החוג לתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב.
עוד כתבות בנושא ספי אדין
-
[custom_field_shortcode]
ספי אדין: דמות מרכזית בביטחון הלאומי של ישראל ב-X



