כל החדשות על "קניידלך"
-
מרק עוף עם קניידלך אווריריים במיוחד - מתכונים לפסח הארץ
-
מתכון לפסח: כך תכינו את סימן ההיכר של הסדר, מרק עם קניידלך סרוגים
-
לא רק קניידלך: ארבע תוספות כייפיות למרק של פסח ynet ידיעות אחרונות
-
הטיפ של מאיר אדוני והכופתאות של מושיק רוט: 5 מתכוני קניידלך מנצחים לפסח ערוץ 13
-
לכבוד שבת חורפית: מתכון להכנת קניידלך להגשה עם המרק הרותח JDN
מה אנחנו יודעים על קניידלך
קניידלך (ביידיש: קניידלעך או קניידלאך, ריבוי של קניידל) הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי העשוי כמעין כופתה עגולה.
הקניידלך עשויים מקמח (לרוב מקמח מצה) וביצים, ובתוספת מעט שמן ומים. לעיתים, מוספים לקניידלך תבלינים שונים, בהם ניתן למנות פלפל שחור, מלח או סוכר. את התערובת הנוצרת מעגלים, בדרך כלל ביד, לצורת כדורים, אותם מבשלים לרוב בתוך מרק.
אף שניתן לאכול קניידלך בכל השנה, הם מזוהים במיוחד כאחד המאכלים המסורתיים לחג הפסח, בעיקר בקרב עדות אשכנז. זאת, מכיוון שניתן להכינם מקמח מצה, וכך הם לא יהיו חמץ ויהיו כשרים לפסח. עם זאת, אלו המקפידים לא לאכול בפסח מצה שרויה נמנעים מלאכול קניידלך בפסח או מכינים אותם בגרסה בה את קמח המצה מחליף קמח שקדים.
יש האוכלים אותם בסעודה שלישית בערב פסח שחל בשבת.
עד כמה פופולרי חיפוש : "קניידלך" בישראל
5,000+ (חיפושים)