חדשות היום: חוק הרוגלות

כל החדשות על "חוק הרוגלות"
-
מה תוקע את חוק הרוגלות? תלוי את מי שואלים מקור ראשון
-
רוגלות יכולות לעצור רוצחים - אבל לוין ובן גביר מונעים חקיקה calcalist
-
היועמ"שית בנאום לשוטרים: הרוגלות הן אמצעי חובה - הצעת החוק מחכה ללוין ובן גביר ynet.co.il
-
עושים סדר: הסיבה שהמשטרה לא משתמשת ברוגלות נגד ארגוני פשיעה מעריב
-
היועמ"שית: הממשלה מעכבת את הרוגלות; בן גביר תקף: "עבריינית" - ערוץ 14 C14
מה אנחנו יודעים על חוק הרוגלות
פרשת השימוש ברוגלות על ידי משטרת ישראל (הידועה כפרשת פגסוס) עוסקת בשימושה של משטרת ישראל ברוגלת "פגסוס", העוקבת אחר טלפונים סלולריים וברוגלות אחרות.
הפרשיה התפרסמה לראשונה בינואר 2022, כשתומר גנון פרסם תחקיר עיתונאי ב"כלכליסט" בו תיאר את השימוש בתוכנה וטען כי השימוש בה נעשה ללא אישור משפטי, בעניינם של אזרחים שנחשדו בעבירות קלות, או לא נחשדו כלל. בעקבות כך הוקם צוות בדיקה בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עמית מררי, הצוות קבע כי מרבית ממצאי התחקיר אינם נכונים.
לאחר פרסום ממצאי ועדת מררי, עלו טענות לשימוש נרחב יותר ברוגלות, והועלתה קריאה להקמת ועדת בדיקה ממשלתית שתחקור את הפרשה. האופוזיציה, ובראשה בנימין נתניהו, דרשה אף הקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא, ובמאי 2022 אף עברה בכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק להקמת ועדת חקירה כזו, אותה הגיש חבר-הכנסת יואב קיש מהליכוד - אך הצעת החוק לא התקדמה מעבר לשלב ההצבעה הטרומית.

