פפאיה – רץ ברשת

כל החדשות על "פפאיה"
-
"מריח כמו צרות": הגילויים החדשים בתביעה נגד פאפאיה הישראלית TheMarker
-
אורי פרל מונה לסמנכ"ל השיווק בחברת ההייטק PAPAYA calcalist
-
על קיבה ריקה: המזונות והמשקאות שישפרו פלאים את בריאות המעיים מעריב
-
האם זה טוב לשתות מיץ עלי פפאיה 3 פעמים בשבוע? Vietnam.vn
-
פאפאיה גיימינג משתדרגת: "יש לו מחויבות יוצאת דופן" ice (אייס)
-
6 Reasons To Eat More Papaya Cleveland Clinic Health Essentials
מה אנחנו יודעים על פפאיה
פפאיה (שם מדעי: Carica papaya) היא צמח מניב פרי טרופי, דו-פסיגי, במשפחת הפפאיים.
מוצאה של הפפאיה מאמריקה התיכונה וכיום מגדלים אותה בארצות הטרופיות בכל כדור הארץ. למעשה היא אינה עץ כי אם צמח עשבוני רב-שנתי, שגבעולו היחיד עבה כגזע, וגובהו עשוי להגיע ל-8 מטרים בקירוב. צמח הפפאיה דומה במראהו לדקל הנושא פירות גדולים.
כשפרי הפפאיה צעיר, יש בו מיץ חלבי המכיל אנזים בשם פפאין המפרק חלבונים, שיש לו שימוש רפואי ותעשייתי וכן שימוש במטבח לשם ריכוך בשרים. בתחילה צבעו של הפרי הוא ירוק כהה מבחוץ ולבן מבפנים. לאחר כמה שבועות מתחיל הפרי להבשיל וצבעו משתנה לצהוב ולאחר מכן לכתום. הפרי בשל לאכילה רק לאחר שצבעו הפך לכתום, ואז טעמו מתוק, בדומה למנגו או למלון. יש גם פפאיות ורודות. הפרי נאכל חי, מסוכר או משומר. בתוך הפרי זרעים כדוריים כהים, אך פותחו גם זנים ללא זרעים.

