עדכון: המעניש

כל החדשות על "המעניש"
-
זה משודר בדיסני?! "המעניש: "החיסול האחרון" הוא ספיישל אלים בקטע קיצוני ynet
-
הספיישל של "המעניש" עושה הכל נכון, חוץ מלהבין את הדמות שלו טיים אאוט
-
סדרות מומלצות במאי: ספיישל "המעניש", "יריבים" ו"ארבע העונות" חוזרות הארץ
-
מה רואים הלילה: מארוול החזירו את המעניש לספיישל מלא בדם ואקשן טיים אאוט
-
"המעניש" חוזר: המשימה האחרונה של פרנק קאסל הולכת להיות אלימה מעריב
מה אנחנו יודעים על המעניש
המעניש (באנגלית: The Punisher) היא דמות בדיונית של אנטי-גיבור המופיעה בחוברות הקומיקס ביקום מארוול קומיקס. הדמות הופיעה לראשונה בחוברת Amazing Spider-Man #129 מפברואר 1974, ונוצרה על ידי הכותב ג'רי קונוויי והמאיירים רוס אנדרו וג'ון רומיטה האב.
המעניש הוא מעין אלטר אגו שאימץ פרנק קאסל, איש צבא מנוסה אשר בני משפחתו נרצחו בידי מאפיונר לאחר שהיו עדים לרצח כנופיה. קאסל נלחם מלחמת חורמה של איש אחד נגד המאפיה וכלל הפושעים תוך שימוש במגוון רחב של כלי נשק ונקיטת אלימות ואף ביצוע עבירות בעצמו, כגון חטיפה, סחיטה ועינויים. בהיותו איש צבא ותיק, קאסל מיומן באמנויות לחימה, התחמקות והטעיה וקרב פנים אל פנים.
טבעה האלים של הדמות, לפיו אין כל פסול בחיסול אויביו, הפכה אותו לדמות ייחודית בז'אנר גיבורי העל. ייחודיות זו סחפה אחריה גל של גיבורים שליליים בשנות השמונים של המאה ה-20. סדרת חוברות הקומיקס עובדה שלוש פעמים לסרטי קולנוע - הראשון בשנת 1989 בכיכובו של דולף לונדגרן, השני בשנת 2004 בכיכובו של תומאס ג'יין, והשלישי בשנת 2008 בכיכובו של ריי סטיבנסון. סרט מעריצים בשם "המעניש: הכביסה המלוכלכת" בכיכובם של תומאס ג'יין ורון פרלמן הופיע בכנס קומיק-קון, סן דייגו 2012. את דמותו בעונה השנייה של סדרת-הטלוויזיה "דרדוויל" מגלם השחקן ג'ון ברנטל, ששב לגלם אותו בסדרה המבוססת על הדמות ובסדרה "דרדוויל: נולד מחדש".
דמותו של המעניש מדורגת במקום ה-27 ברשימת מאה גיבורי-העל הגדולים של מגזין IGN במקום ה-19 ברשימת 50 דמויות הקומיקס הגדולות של כל הזמנים לפי מגזין אמפייר ובמקום ה-39 ברשימת 200 דמויות הקומיקס הגדולות של כל הזמנים לפי מגזין ויזארד. באפריל 2012, מגזין IGN דירג את הרצותיו של גארת' אניס לקומיקסים של המעניש במקום ה-15 ברשימת 25 הרצות הקומיקס הטובות ביותר של העשור.


