כל החדשות על "בסיסה"
-
הסגולה העתיקה לשפע ברכה ופרנסה - כך תערכו את טקס הבסיסה כיפה
-
יוצאי תוניס ולוב בבאר שבע שומרים על מסורת ה''בסיסה'': איפה משיגים את התערובת הטעימה? חדשות באר שבע והנגב
-
הגיעה העת לנישואים, גירושים, וקבורה אזרחיים בישראל ynet ידיעות אחרונות
-
סגולה לפרנסה: מהו מקור המנהג 'בסיסה' ואיך מכינים? סרוגים
-
עו"ד מסבירה: כך החוק מתייחס לרכוש של נעדר פסקדין
-
יוצאי תוניס ולוב בבאר שבע שומרים על מסורת ה''בסיסה'': איפה משיגים את התערובת הטעימה? חדשות באר שבע והנגב
מה אנחנו יודעים על בסיסה
בסיסה (בערבית: بسيسة, תעתיק: בסיסה. עם זאת, ביהדות תוניסיה: בשישא; ביהדות ג'רבה: פשישא) היא תערובת הנאכלת במדינות לוב, תוניסיה ואלג'יריה. התערובת מכילה גרגרי חיטה או שעורה קלויים וטחונים, בתוספת שקדים, תמרים, סוכר ותבלינים לפי העדפה אישית. בעת האכילה, מוסיפים לתערובת שמן, או מים. ביהדות לוב ותוניסיה, ליל ראש חודש ניסן מכונה ליל הבסיסה, על שם מנהג הנערך בו, בו אם המשפחה מערבבת בסיסה ובני משפחתה אוכלים מידה. את התערובת מכינים מראש, ובעת הטקס מוסיפים לה שמן, חלב ומים לפי הצורך. בזמן יציקת השמן מערבבים בעזרת מפתח הדירה של בעל הבית, כסגולה לברכה ופרנסה טובה.
עד כמה פופולרי חיפוש : "בסיסה" בישראל
1,000+ (חיפושים)