כל החדשות על "פסטה"
-
מטורטליני על הים ועד האפרטיבו הלוהט בת"א: חמש המסעדות האיטלקיות הטובות בישראל calcalist
-
מערבון ספגטי: למה טראמפ נטפל דווקא לפסטה מאיטליה ynet
-
המומחית מפתיעה: פסטה ואורז עשויים לגרום לירידה במשקל? הידברות
-
סילו הופכת לטרטוריה איטלקית לשלושה ימים: פסטות טריות ומנות קלאסיות מעריב
-
איך דווקא פסטה ואורז יכולים לעזור לכם לרזות? דיאטנית מסבירה ישראל היום
-
Luxurious and hearty, cheap and easy, this vegetarian pasta uses mostly pantry staples, requiring just a few fresh ingredients. https://nyti.ms/4iw1vD9 facebook.com
מה אנחנו יודעים על פסטה
פסטה (באיטלקית: Pasta; מילולית: בצק) הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולעיתים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה (דורום). הפסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב. הפסטה מגיעה בצורות שונות דוגמת אטריות עבות או דקות, דפי לזניה, כיסונים (לדוגמה רביולי) ועוד.
פירוש השם פסטה באיטלקית הוא בצק.
פסטה ניתן לחלק לשתי קטגוריות רחבות: פסטה יבשה (pasta secca) ופסטה טרייה (pasta fresca). על פי רוב, בפסטה טרייה ביצים הן מקור הרכיב הנוזלי.
פסטה יבשה מיוצרת בדרך כלל באופן תעשייתי ועוברת תהליך ייבוש ארוך על מנת להקנות לה חיי מדף ארוכים.
פסטה טרייה נשמרת בצינון או בהקפאה כיוון שהיא אינה עוברת תהליך ייבוש, וזמן הבישול שלה קצר יותר הודות לעובדה זו. רביולי, טורטליני וכיסוני פסטה אחרים נעשים ללא יבוש כיוון שהם ממולאים במילויים (גבינות, תרד, בשר וכדומה) שלא ניתן לייבש. באופן מסורתי פסטה טרייה מיוצרת ביד, לפעמים בסיוע של מכונות פשוטות, אבל כיום סוגים רבים של פסטה טרייה מיוצרים באופן תעשייתי על ידי מכונות, ומוצרים רבים זמינים באופן נרחב בחנויות.
צורות פסטה מסוימות מוכנות באופן מסורתי מבצק ביצים (למשל פטוצ'יני) וצורות פסטה אחרות מוכנות באופן מסורתי כפסטה יבשה (למשל פנה).
מאכלים דומים התפתחו בכל רחבי העולם והוכנו בצורות שונות במטבח האיטלקי, במטבח הסיני והיפני בפרט ובמטבח האסייתי בכלל.
