כל החדשות על "קניידלך"
-
24 דרכים להכין מרק עוף עם קניידלך לפסח הארץ
-
האורחים ’יעופו’ עליו: מרק קניידלך עם תוספת ’סודית’ (שאולי כבר חשבתם עליה) הידברות
-
"בסדר שלנו יש קניידלך וגם גונדי" calcalist
-
מתכון עם סיפור: הקניידלך שנולדו ברומניה לפני כמעט 100 שנה רשת 13
-
בת 90: איזה כיף לאכול במסעדה הכי ותיקה בארץ ynet
מה אנחנו יודעים על קניידלך
קניידלך (ביידיש: קניידלעך, ריבוי של קניידל) הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי העשוי כמעין כופתה עגולה.
הקניידלך עשויים מקמח (לרוב מקמח מצה) וביצים, ובתוספת מעט שמן ומים. לעיתים, מוספים לקניידלך תבלינים שונים, בהם ניתן למנות פלפל שחור, מלח או סוכר. את התערובת הנוצרת מעגלים, בדרך כלל ביד, לצורת כדורים, אותם מבשלים לרוב בתוך מרק.
אף שניתן לאכול קניידלך בכל השנה, הם מזוהים במיוחד כאחד המאכלים המסורתיים לחג הפסח, בעיקר בקרב עדות אשכנז. זאת, מכיוון שניתן להכינם מקמח מצה, וכך הם לא יהיו חמץ ויהיו כשרים לפסח. עם זאת, אלו המקפידים לא לאכול בפסח מצה שרויה נמנעים מלאכול קניידלך בפסח או מכינים אותם בגרסה בה את קמח המצה מחליף קמח שקדים.
יש האוכלים אותם בסעודה שלישית בערב פסח שחל בשבת.
עד כמה פופולרי חיפוש : "קניידלך" בישראל
5,000+ (חיפושים)
